Rug Oefeningen - FluxGrip

Rug Oefeningen

1. Pull-ups

Doel spieren: Latissimus dorsi (lats), trapezius en erector spinae.

Beschrijving: Bij deze compoundoefening hang je aan een stang met je handen op schouderbreedte of breder. Trek jezelf omhoog tot je kin boven de stang komt. Houd je lichaam stabiel en controleer de beweging naar beneden.

HOW TO GET BETTER AT PULL-UPS

2. Chin-ups

Doel spieren: Lats, biceps.

Beschrijving: Een variant van de pull-up waarbij je een onderhandse greep gebruikt. Trek jezelf omhoog, waarbij je de stang naar je borst trekt, en laat jezelf gecontroleerd zakken.

Chin-Ups Mastery: Your Ultimate Guide to Perfecting the Pull

 3. Seated Cable Row

Doel spieren: Lats, rhomboideus, trapezius, biceps.

Beschrijving: Ga zitten aan een kabelstation met een Flux foam folded outwards grip. Houd je rug recht en trek de handgreep naar je toe tot je ellebogen langs je lichaam zijn. Laat de handgreep langzaam terugkeren naar de startpositie. 

Seated Cable Row Standards for Men and Women (lb) - Strength Level

4. Barbell Bent Over Row

Doel spieren: Lats, trapezius.

Beschrijving: Met een rechte rug en licht gebogen knieën, buig voorover en pak een barbell met een overhandse greep, waarbij je de Flux lifting straps gebruikt voor een stevige grip. Trek de barbell naar je buik en laat deze gecontroleerd zakken.

Bent Over Barbell Row - Uitvoering en Tips | InfoFitness.nl

5. Dumbbell Bent Over Row

Doel spieren: Lats, trapezius, rhomboideus.

Beschrijving: Leun voorover op een bankje met één hand en knie op de bank. Pak een dumbbell in de vrije hand en trek deze naar je heup. Wissel na een set van kant.

Bent Over Dumbbell Row for Back Width & Strength | A Lean Life [2023]

6. Conventional Deadlift

Doel spieren: Erector spinae, lats, glutes, hamstrings.

Beschrijving: Begin met een barbell op de grond voor je. Pak de barbell met een overhandse greep, sta rechtop met je borst omhoog, en til de barbell op door je heupen en knieën te strekken. Laat de barbell gecontroleerd zakken.

De deadlift - Fit by Markus | Techniek en uitvoering

7. T-Bar Row

Doel spieren: Lats, trapezius.

Beschrijving: Bevestig een barbell in een T-bar houder. Sta boven de barbell, buig voorover met rechte rug, en trek de barbell naar je borst. Laat de barbell gecontroleerd zakken.

8. Lat Pulldown

Doel spieren: Lats, trapezius, rhomboideus.

Beschrijving: Voer de lat pulldown uit op de pulldown machine met een brede, overhandse grip, specifiek met de wide Flux foam grip voor een comfortabele en stevige grip. Zorg ervoor dat je de stang breder dan schouderbreedte vastpakt. Trek de stang in een gecontroleerde beweging naar je toe, richting de bovenkant van je borst. Houd je rug recht en trek de stang zo ver naar beneden dat deze bijna je borst raakt. Houd hem in deze positie even kort vast en breng de stang daarna in een rustige, gecontroleerde beweging weer terug naar beginpositie.
How many sets and reps should I do with a lat pulldown? - Quora

 

 

 

Terug naar blog